Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Werkelid slutar som kulturchef

Publicerad: 11 Augusti 2008, 12:14

Efter bokmässan slutar Carl-Otto Werkelid som kulturchef på Svenska Dagbladet. - Det är av helt odramatiska skäl. Jag har varit det i åtta år. Nu är det dags att ta steget till något annat.


Han säger sig inte vara ”i sak trött på att vara kulturchef” men att det varit väldigt krävande och svåra år. Som har krävt mycket jobb.

– Så nu är det dags för någon annan att ta över.

Det är inte omöjligt att han kommer att fortsätta skriva på Svenska Dagbladets kultursidor.

– Jag har pratat med Lena K Samuelsson om en sådan lösning.
Men det kommer inte att vara som fast anställd.

Vad tycker du om Svenskan som arbetsplats?

– Väldigt bra. Här finns en god sammanhållning och respekt för individer. Det är klart att det finns olika åsikter om innehåll och inriktning. Men det är så det ska vara. Olika åsikter ska finnas på en redaktion, säger Carl-Otto Werkelid.

De som sysslar med kulturjournalistik i dag ska fundera över uppdraget menar han. Det finns en stor och aktivt kulturinriktad allmänhet som vill ha ut mer av kultursidorna än rikligt med servicematerial och underhållning.
– Vi har större förväntningar på oss.

Under sommaren lämnade Stefan Malmqvist, Svenska Dagbladets musikskribent sedan många år, tidningen. Enligt uppgifter på grund av att han inte var överens med ledningen om de journalistiska och ekonomiska villkoren för en fortsättning.

Är det något du känner igen?

– Jag har inte pratat med Stefan sedan han bestämde sig för att gå vidare så jag vet inte vad som ligger bakom hans beslut, säger Carl-Otto Werkelid.

Han har jobbat på Svenska Dagbladet i 30 år. De senaste 19 åren på kulturen vars chef han varit de senaste sju.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.