Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Weigl skriver bok om dödligt kvinnovåld

Publicerad: 22 September 2016, 06:27

Aftonbladets Kerstin Weigl tilldelas ett stipendium för att skriva en debatt- och reportagebok om kvinnovåld, vilken ska bygga på de 251 fall som ingick i Aftonbladets sjuåriga granskning av dödade svenska kvinnor.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Aftonbladets prisade reporter Kerstin Weigl och fem andra journalister har tilldelats 100 000 kronor var i arbetsstipendium av förlaget Natur & Kultur för att skriva sakprosa. Stipendierna delas ut årligen av Natur & Kultur.

Innehållet i debatt- och reportageboken ska utgå från den dokumentation som hon och Aftonbladet-kollegan Kristina Edblom samlat under sju års tid när de arbetat med sin granskning av kvinnovåldet. Totalt handlar det om 251 fall av dödligt våld mot kvinnor.

Kerstin Weigl tilldelades förra året det prestigefyllda Lukas Bonniers stora journalistpris ”för sitt outtröttliga grävande” och sin kartläggning av mäns dödliga våld mot kvinnor.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.