Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Wärring om nazistledarens dubbelmoral

Publicerad: 4 September 2013, 05:35

I dagens EK tar chefredaktör Peo Wärring åter avstånd från debattartikeln från Svenskarnas parti. Han konstaterar också att den är falsk.


Debattartikeln som publicerades tidigare i veckan var undertecknad av partiledaren Stefan Jacobsson. Innehållet gick ut på att partiet tog avstånd från politiskt våld.

Vad han däremot inte berättar var att han själv är beredd att ta till politiskt våld konstaterar Peo Wärring i dagens EK.

Han refererar till en artikel i Hallandsposten från i somras där Stefan Jacobsson enligt polisens uppgifter attackerat demonstranter med en påk.

Svenskarnas Parti är ett renodlat nazistparti. Så sent som 2008 hade man namnet Nationalsocialistisk Front. Nu försöker man tvätta bort sitt dåliga rykte. Det gör man inte bara genom namnbyte utan också genom att skriva debattartiklar i frågor som verkar oskyldiga. Tanken är givetvis att göra sig rumsren och få en entrébiljett till den allmänna debatten.

Därför publicerade EK text från nazistparti

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.