Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

WAN-utmärkelse till jemenitiska

Publicerad: 11 December 2006, 13:30

Nadia Al-Saqqaf, chefredaktör för Yemen Times, har tilldelats Gebran Tueni-utmärkelsen för 2006. Utmärkelsen är ny och delades för första gången ut i går.


Priset delades ut i samband med öppnandet av den internationella utgivarorganisationen WAN:s  press- och yttrandefrihetskonferensen Medier i fara – Press under belägring, som hålls i Beirut. Mer än 1 000 personer uppges ha deltagit i öppningsceremonin.
Nadia Al-Saqqaf är den första kvinna som utsetts till chefredaktör i Jemen. Hon får utmärkelsen för att hon hyllar värden som Tueni arbetade för, pressfrihet och professionellt ledarskap. Med utmärkelsen följer ett stipendium på 10 000 euro, som ska göra det möjligt för henne att genomgå en avancerad ledarskapsutbildning vid det institutet som är knutet till An-Nahar, familjens Tuenis tidning i Libanon.
Utmärkelsen instiftades av WAN för att hedra en redaktör eller publisher i arabvärlden och för att minnas
Gebran Tueni, den libanesiske publishern, tillika ledamoten av WAN:s internationella styrelse, som i december i fjol dödades av en bilbomb

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.