Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Wan-Ifra lägger ner Nordenkontoret

Publicerad: 25 Oktober 2012, 07:57

Branschorganisationen Wan-Ifra lägger ner sitt Nordenkontor och säger upp de två anställda.


Kontoret läggs ner under våren och vår sista publika aktivitet blir Dagsvara i januari, säger Wan-Ifras Nordenchef Kristina Bürén.

Kommer ni att fortsätta jobba för Wan-Ifra centralt?

Nej, vi känner oss nöjda med det vi gjort här och vill gå vidare.

Wan-Ifra lägger samtidigt ner sitt kontor i Spanien som riktat sig till Spanien, Portugal och Latinamerika. De kontor som finns kvar är huvudkontoren i Paris och Darmstadt samt lokala kontor för Indien, Asien och ett i Lyon. Verksamheten ska centraliseras och fokusera mer på internationella aktiviteter.

Wan-Ifra har haft det tufft med ekonomin sedan sammanslagningen av de två organisationerna. Vår organisation speglar branschens situation – våra medlemsavgifter baseras på antal anställda på medlemsföretagen som minskat. Wan-Ifra Nordic är dock på väg mot ett positivt resultat även i år, så beslutet att lägga ner är strategiskt.  säger Kristina Bürén.

Wan-Ifras informationschef Larry Kilman säger också att beslutet i första hand är strategiskt och inte en besparingsåtgärd.

Även om kontoret gjort ett bra jobb har det blivit överflödigt efter sammanslagningen av Wan och Ifra 2009. Det har också blivit mindre viktigt att ha ett eget kontor i Stockholm eftersom vi har ett så bra samarbete med tidningar och branschorganisationer i de nordiska länderna. Så vårt stöd för regionen har inte försvunnit bara för att vi stänger det lokala kontoret.

Nu startar en diskussion om vad som ska hända med organisationens olika arrangemang i de nordiska länderna.

Nordic Local Media Conference och Dagsvara kan komma att drivas centralt, men mindre systemworkshops och seminarier kommer antagligen att försvinna, enligt Kristina Bürén.

Det håller dock inte Larry Kilman med om.

Det stämmer inte, vi hoppas kunna fortsätta med lokala konferenser, men organiserade från det centrala kontoret.

Så du menar att ni kommer att ha lokala arrangemang i samma omfattning som tidigare?

Det ska diskuteras, men vi kommer med säkerhet att tillhandahålla en hög servicenivå.

Påbörjade forskningsprojekt kommer att fortsätta, enligt Kristina Bürén:

Vi har flera researchprojekt i pipelinen, bland annat publiceras två rapporter i samband med World Publishing Expo nästa vecka, en om ”Carbon footprint of Newspublishing” och en ”Trends in Social Media”. Innan årsskiftet kommer även en ”Trends in Digital Media 2012” och en ”Trends in Publishing 2012”. Researchaktiviteterna inom WAN-IFRA kommer att fortsätta, men arbetet organiseras annorlunda.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.