Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VTD ska börja köra ut post

Publicerad: 17 Maj 2010, 06:55

Nu ska VTD, Västsvensk Tidningsdistribution, börja köra ut post i Göteborg och ett antal kommuner i närheten. Vd Per Eld ser stora möjligheter att uppdraget och verksamheten på denna nya marknad ska växa i framtiden.


I dagsläget handlar det om att VTD region väst ska distribuera b-post (post som ska delas ut senast tre dagar efter den lämnats in)   paket, direktreklam och posttidningar  från ett antal kommunala förvaltningar och bolag i Göteborg med omnejd. Men Per Eld hoppas att uppdraget ska svälla.

Så väl när det gäller vad man ska köra ut som var.

     Det här öppnar upp för att vi också ska kunna ta hand om viss a-post  och bygga upp en större dagdistribution.

Han hoppas också att fler regioner inom VTD ska få avtal om postdistribution inom ett år.

Posten  bedöms kunna levereras i gångordning direkt från printbolagen när uppdraget är inarbetat men kommer kommer till en början  i postnummerordning men kan kräva viss omsortering för att den ska komma i den ordning som tidningsbudens distrikt är upplagda efter. Så det kommer att leda till mer arbete för buden. Och utökad arbetstid  vilket är välkommet tillskott när upplagorna minskar .

Sammanlagt kan det handla om motsvarande 10 -15  heltidstjänster mer för region väst som i dag har motsvarande  4 00 heltidstjänster på omkring 800 distrikt.

Eftersom det är ett ramavtal är det omöjligt att veta volymen i förväg men det kommer uppskattningsvis handla om miljontals försändelser per år.

VTD är en av tre antagna leverantörer. De övriga är Posten och Bring.

Här kan VTD få köra post

Följande  kommuner/organisationer ingår i ramavtalet: Ale kommun, Kungsbacka  kommun,  Kungälvs kommun, Lerums kommun, Mölndals Stad, Partille kommun, Öckerö  kommun,  Tjörns kommun samt Göteborgs Kyrkoförvaltning.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.