Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VLT:s journalist misshandlad i hemmet

Publicerad: 15 Maj 2017, 05:36

I morse blev VLT:s medarbetare Håkan Slagbrand som tidigare utsatts för ett brandattentat misshandlad i sitt hem.


Ämnen i artikeln:

VLT

Vid 07.30-tiden knackade en okänd man på Håkan Slagbrands dörr. När han öppnade dörren för en man som uppgav att han skulle måla garaget fick Håkan Slagbrand ett knytnävsslag mot käken.

– Det som inträffat är fruktansvärt. Det är en attack mot Håkan Slagbrand och hans familj och det är också en attack mot hans journalistiska gärning och det fria ordet, säger VLT:s huvudredaktör Daniel Nordström till den egna tidningen.

Händelsen har polisanmälts. Även det säkerhetsföretag som VLT arbetar med har blivit inkopplat.

– Vi har kontakt med såväl polisen som det säkerhetsföretag vi arbetar med nu. Vi ser en koppling till den bilbrand Håkan Slagbrand tidigare utsattes för. Nu har det eskalerat till fysiskt våld. Det är en oerhört allvarlig utveckling och ytterligare ett sorgligt bevis på den utsatthet som journalister lever i, säger Daniel Nordström till den egna tidningen.

– Det här är en fullständigt oacceptabel situation. Jag ser misshandeln som ett försök att stoppa det fria ordet och det journalistiska uppdraget. Vi ser oerhört allvarligt på att journalister hotas och utsätts för fysiskt våld, säger TU:s vd Jeanette Gustafsdotter i ett pressmeddelande.

Läs också:

Brandattentat mot VLT-reporter

Ämnen i artikeln:

VLT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.