Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VLT lanserar Span på webben

Publicerad: 22 November 2007, 08:50

VLT:s nöjesbilaga Span finns från och med i dag också på nätet. - Vi ska gå runt inom ett år, säger huvudredaktören Elisabeth Bäck, som också är intäktsansvarig för sajten.


Bilagan Span startades i april 2006. Den vänder sig till unga vuxna mellan 20 och 36 år. Satsningen har uppskattats av såväl läsare som annonsörer och därför väljer nu VLT att också låta Span finnas på webben.

Huvudredaktören Elisabeth Bäck säger att Span ska bli den nöjesportal som Västerås har saknat. Målet är att bli sidan som alla nöjeslystna västeråsare besöker på fredagskvällen för att få veta vad som är på gång under helgen.

Förutom det material som sajtens tre journalister ska producera räknar man också med mycket material från läsarna, bland annat i form av lokala bloggar, vimmelbilder och recensioner. Sajten ska uppdateras varje dag.

Annonsförsäljningen har gått över förväntan, säger Elisabeth Bäck. Sajtens sex större annonsutrymmen är slutsålda till den 1 februari. VLT ska också anställa en säljare direkt för Span, men hittills har rekryteringen gått trögt.

– Det är svårt att hitta säljare som är duktiga på webb, det är ett problem för hela branschen, säger Elisabeth Bäck.

Niklas Berg, ansvarig på ungdomsbyrån Dist, har fungerat som VLT:s bollplank i arbetet med sajten. Redaktör för Span är Nora Nergiz Ackblad.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.