Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VLT instiftar stipendium till Lars Gustafsson minne

Publicerad: 27 Oktober 2016, 06:15

Stipendiet, om 50 000 kronor, instiftas till minne av författaren, poeten och samhällsdebattören Lars Gustafsson. Nu står det klart vilka som tar plats i stiftelsens styrelse samt i den jury vars uppgift är att utse stipendiat.


Ämnen i artikeln:

VLT

Lars Gustafsson var född och uppvuxen i Västerås och har arbetat som reporter på VLT. Han har prisats internationellt för sina insatser som författare, poet och samhällsdebattör. I april i år gick han bort, 79 år gammal.

Initiativet till stipendiet har tagits gemensamt av VLT och Lars Luttropp, tidigare kommunalråd och ledare för Västeråsmoderaterna. Stipendiet ska gå till en person 16-21 år, som utmärkt sig inom kulturområdet och verkar i Lars Gustafssons anda.

Stipendiaten utses av en jury som består av: VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius (ordförande), författaren och tillika Lars Gustafssons maka Agneta Blomqvist, kulturjournalisten Gunilla Kindstrand, kritikern och författaren Crister Enander samt författaren och journalisten Anders Lif.

”Vi har samlat ett gäng riktiga Lars Gustafsson-kännare och det ska bli otroligt roligt att få jobba tillsammans med dem och upptäcka unga begåvningar”, säger Erik Jersenius, i ett pressmeddelande.

Stipendiet förvaltas av Stipendie- och insamlingsstiftelsen till Lars Gustafssons minne. Stiftelsens styrelse består av: VLT:s chefredaktör Daniel Nordström (ordförande), Lars Luttropp (vice ordförande) före detta kommunalråd och Sven Erik Ring som är tidigare auktoriserad revisor.

”Jag är mycket glad och stolt över att VLT har instiftat detta stipendium tillsammans med Lars Luttropp, som kom med den ursprungliga idén. Dels är det fint att vi på detta sätt uppmärksammar Lars Gustafssons viktiga gärning, dels känns det lika fint att vi årligen kan ge stipendiet till en ung person som verkar i hans anda”, säger Daniel Nordström.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VLT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.