Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag28.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VK sneglar på NT:s tv-koncept

Publicerad: 16 December 2009, 11:07

Västerbottens-Kuriren har planer på en egen tv-kanal - med liknande upplägg som Norrköpings Tidningars koncept i Östergötland och Norrbotten. -    Det ligger närmast till hands. Men vi tittar även på andra lösningar, säger Sture Bergman, chefredaktör på VK.


Ämnen i artikeln:

Västerbottens-KurirenPresstödVästerbottens Folkblad

Västerbottens-Kuriren har planer på en egen tv-kanal – med liknande upplägg som Norrköpings Tidningars koncept i Östergötland och Norrbotten. –    Det ligger närmast till hands. Men vi tittar även på andra lösningar, säger Sture Bergman, chefredaktör på VK.

Ett beslutsunderlag kommer att tas fram under våren. Definitivt beslut tas av VK:s styrelse i april 2010.

Om det blir ett ja, när kan ni vara igång?

– Omöjligt att säga. Blir det en marksänd kanal krävs koncessionstillstånd och det vet vi inte när det kan bli aktuellt, säger Sture Bergman.

Varför vill ni satsa på tv?

– Vi behöver maximera vår räckvidd. För att nå fler i vårt spridningsområde känns tv som ett naturligt steg att ta.

Tv-satsningen är en del i ett större framtidsprojekt som VK kommer att driva under två år. En annan prioriterad fråga är en eventuell sammanslagning av Västerbottens-Kurirens och Västerbottens Folkblads redaktioner.

– Vi ska först utreda vad vi ska göra innan vi funderar hur vi organiserar oss. Vår utveckling tar sin utgångspunkt i behoven hos våra kunder, oavsett om de stavas läsare, tittare eller annonsörer. Först när vi vet vad vi ska göra för dem kan vi börja diskutera vår egen organisation

–  En total sammanslagning skulle dessutom innebära att vi förlorar VF:s presstöd. Vi behöver se över den här frågan ordentligt innan några beslut kan tas.

Sture Bergman har fått styrelsens uppdrag att vara projektledare för den koncernövergripande utredning som ska göras.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.