Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vk.se slår rekord

Publicerad: 1 Februari 2008, 14:01

Västerbottens-Kurirens nyhetssajt vk.se har för första gången passerat två miljoner besök för en enskild månad. Det visar januarisiffrorna. - Vi har haft en fantastisk utveckling, säger Ingvar Näslund, publisher för vk.se.


För tre år sedan, i januari 2005, hade vk.se ungefär en miljon besök på sin sajt.

Det är Sifo som mäter antalet besök, till skillnad från Kia-index som mäter antalet unika besökare.

– Jag tycker att antalet besök säger mer om hur attraktiv sajten är. Att folk väljer att återkomma regelbundet till oss visar att läsarna tycker att sajten är bra.

Varje dag lägger vk.se i snitt ut ett 50-tal lokala nyheter.

På måndag utökar vk.se sin satsning på lokal journalistik. Då startar man en sajt för inlandskommunen Vilhelmina. Under våren kommer ytterligare tio superlokala sajter att lanseras. Och i mars kommer en ny nöjessajt att lanseras.

– Till skillnad från många andra har vi egna webbutvecklare i huset. Det gör att vi med små medel kan hitta smarta och effektiva tekniska lösningar.

Med anledning av de nya superlokala sajterna har vk.se rekryterat ytterligare en journalist. I dag arbetar nio journalister och två webbutvecklare på vk.se.

Hur går det med intäkterna?

– Bra, vi drog in åtta miljoner kronor i fjol och har ett mål på tio miljoner i år, säger Ingvar Näslund.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.