Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vk.se på väg mot nya rekord i sidvisningar

Publicerad: 3 juni 2009, 02:08

Västerbottens-Kuriren ökade sina sidvisningar på nätet med över 60 procent under vecka 21. Och når ännu högre kommande veckor.


Vk.se har de senaste åren haft några mycket starka veckor på nätet i slutet av maj och början av juni. I år drevs trafiken upp av ett pågående väpnat rån med skottlossning som tidningen kontinuerligt följde med rikt bildmaterial, och den stora motionstävlingen Vårruset där tidningen la ut hundratals bilder på de tävlande.

3,6 miljoner sidvisningar var mer än till exempel Sydsvenskan.se som har dubbelt så många unika webbläsare.  Enligt tidningens egen statistik var trafiken ännu högre under förra veckan och kommer att toppas denna vecka med skolbal i Umeå i morgon. I fjol hade vk.se 7,6 miljoner sidvisningar samma vecka.

Vk.se har kontinuerligt höjt nivån på sidvisningarna. I år har de legat på omkring 2,2 miljoner en vanlig vecka. Sajten är en av de mest framgångsrika med sidvisningar per besök i nivå med Aftonbladet.se och Expressen.se.  Problemet är att det inte ger intäkter. Enligt vk.ses chef Ingvar Näslund säljer tidningen en del annonser på bildspelen. Men grundproblemet kvarstår: – Affärsmodellen fungerar inte.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.