Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VK:s vinst i år: 60 miljoner

Publicerad: 4 december 2012, 13:47

VK-koncernen gör en vinst på omkring 60 miljoner efter finansnetto. Vd Sture Bergman är nöjd med resultatet men hade gärna investerat ytterligare i utveckling.


Ämnen i artikeln:

Västerbottens-Kuriren

Årets vinst på omkring 60 miljoner kronor motsvarar en resultatmarginal på omkring tolv procent.

Personalen har gjort ett kanonjobb med våra produkter och försäljning. Vi omprioriterade och drog igång en gratistidning under året. Det var viktigt och rätt men konsekvensen är att vi inte kommit så långt i det digitala utvecklingsarbetet som vi planerat, säger Sture Bergman.

Koncernen har haft som mål att de digitala intäkterna ska öka med 50 procent år från år. Det kommer man inte att lyckas med i år.

Och det är den stora minusposten.

Tanken har varit att 2017 ha lika stora intäkter från den digitala sidan som från print.

Det är fortsatt vårt mål även om vi inte klarade målsättningen i år. Även om den stora tillväxten kommer att ske på den digitala sidan söker vi också tillväxt inom andra områden.

2013 tror han kommer att bli betydligt tuffare. Konjunkturerna ser inte ut att ljusna, strukturomvandlingen maler obönhörligt på och nu måste utvecklingsarbetet skjuta fart igen för VK-koncernen.

Resultatmarginalen kommer inte att vara tvåsiffrig när 2013 summeras tror Sture Bergman. Men det kommer att komma nya intäkter om allt går enligt plan. Under tredje kvartalet räknar han med att en betallösning för VK och Folkbladet lanseras.

Men vilken modell vi ska använda är inte klart ännu. Vi måste göra analysen först.

VK siktar mot hälften digitala intäkter

Ämnen i artikeln:

Västerbottens-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.