Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VK:s ledning begär central förhandling

Publicerad: 10 Mars 2011, 10:10

Det råder oenighet mellan journalistklubben och företagsledningen på Västerbottens-Kuriren. Konflikten gäller hur det framtida samarbetet med Västerbottens Folkblad ska se ut.


Tidigare i år kom beskedet att VK media vill utöka samarbetet mellan VK och VF för att på så sätt spara pengar som kan läggas på diverse digitala satsningar. Tio tjänster på varje tidning ska, enligt ledningens förslag försvinna och tidningarna ska slå samman sina sport-, redigerings-, och fotoavdelningar. Tanken är också att de båda titlarna ska dela material mellan sig.

Men i fredags strandade förhandlingarna mellan journalisklubben och företagsledningen, skriver journalisten.se.

Enligt Monica G Engström, klubbordförande på VK, känner klubben stor tveksamhet inför det redaktionella samarbetet som ledningen föreslår. Man fruktar också att konkurrensen mellan de båda titlarna ska försvinna.

Vi kan ställa upp på det långsiktiga målet med ett samarbete mellan de båda titlarna men vi vill att processen sker väldigt försiktigt och att man prövar varje förändring när behovet till nya investeringar och ett nytt steg uppstår. Det är så många obesvarade frågor i det här förslaget. Vilken tidning ska skriva om vad? Vad ska vi prestera med de tjänster som är kvar? Täcker vårt upphovsrättsavtal detta samarbete? Det är sådant vi har vänt oss emot, säger Monica G Engström till journalisten.se.

Det är ledningen som begärt central förhandling, ett beslut som Monica G Engström beklagar.

Jag tror att det blir svårt för arbetsgivaren att genomföra det här om de inte har medarbetarna med sig.

Ingvar Näslund, chefredaktör för VK, vill inte kommentera de strandade förhandlingarna.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.