Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VK och VF knyts tätare samman

Publicerad: 31 Januari 2011, 07:48

Nu utökar Västerbottens Folkblad och Västerbottens-Kuriren sitt samarbete. Ett tjugotal tjänster på båda tidningarna kommer att beröras.


Beslutet att utöka samarbetet togs på ett styrelsemöte i fredags och innebär att man backar från tidigare uttalanden om att redaktionernas resurser endast ska samordnas. På måndagsmorgonen informerades medarbetarna på både VK och VF om det utökade samarbetet och var det kommer att innebära, skriver vk.se

Tjugo tjänster, 10 på VK och 10 på VF, kommer att beröras då tidningarnas sport-, foto- och nyhetsredaktionerna knyts hårdare samman. Man beräknar att detta ska leda till besparingar på mellan 10 och 15 miljoner kronor, pengar som ska användas till satsningar på nya digitala medier.

Den främsta förklaringen till att samarbetet nu trappas upp stavas minskade upplagor till följd av den ökande digitaliseringen.

Vi har att förhålla oss till minskade upplagor i vår del av världen, sa Västerbottens-Kurirens vd, Sture Bergman till vk.se på måndagsmorgonen.

Medievärlden söker företrädare för både VF och VK.

”Maximal redaktionell samordning” för VK och VF

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.