Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VK och Expressen inleder tv-samarbete

Publicerad: 21 April 2016, 07:08

Samarbetet ger Västerbottens-Kurirens läsare tillgång till Expressen TV:s sändningar. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Västerbottens-KurirenExpressen

Fortsättningsvis kommer besökarna på Västerbottens-Kurirens sajt att få både svenska och utländska tv-nyheter. Genom ett samarbete med Expressen TV kan VK:s publik nu exempelvis följa bevakningen från valet i USA, Eurovision, fotbolls-EM och sommar-OS.

Vi tror mycket på tv och satsar där. Vi ser också att intresset för nationella och internationella nyhter ökar bland våra läsare. Därför vill vi vässa oss även där, säger Ingvar Näslund, chefredaktör för VK, till Medievärlden och fortsätter:

Med Expressens fantastiska satsning, bland annat i samarbete med CNN, får givetvis VK ett unikt material som stärker oss även om vi i grunden är en lokal nyhetsförmedlare.

”Nyhets-tv är en förklaring till att Expressen vinner marknadsandelar digitalt gentemot den andra kvällstidningen. Den här veckan är Expressen TV nominerat som Bästa nya produkt på European Digital Media Awards, och jag hoppas att vår tv-rapportering kan komplettera allt det som vk.se redan gör och som gjort VK till nummer ett också digitalt i Västerbotten”, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.