Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VK och Allehanda Media närmar sig varandra

Publicerad: 30 Maj 2008, 11:17

Västerbottens-Kuriren och Allehanda Media inleder ett långsiktigt samarbete. Flera gemensamma projekt planeras, bland annat en webbtjänst vid sidan av de ordinarie tidningarnas nyhetswebbar.


Byggandet av Botniabanan och den nya Ådalsbanan innebär att Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Örnsköldsvik, Nordmaling och Umeå knyts närmare till varandra. Med snabbtåg kommer det inte att ta mer än 25-40 minuter att resa mellan städerna.

Mot den bakgrunden anser Allehanda Media och Västerbottens-Kuriren att det finns allt större behov av att samverka.

Intresset för samarbete har tidigare varit blygsamt. En nyhet i Umeå har inte väckt särskilt mycket uppmärksamhet tolv mil söderut, i Örnsköldsvik. Koncernerna söker nu en gemensam projektledare som bland annat ska utreda och komma med förslag på en gemensam webbtjänst med fokus på hela regionen, med start 2009.

Anders Källström, vd för Allehanda Media, betonar betydelsen av att samarbetet bygger på en gemensam vision.

– Visst räknar vi på sikt med att kunna tjäna pengar, men till en början handlar det om att se förutsättningslöst se vilka möjligheter som öppnar sig för två medieföretag när en ny region skapas, säger han.

Ska man se detta samarbete som ett första steg mot en fusion mellan VK och Allehanda Media?

– Det här är ett enskilt projekt. Vi är två välskötta och välmående företag som samarbetar. Var det här tar vägen på sikt vet vi ingenting om i dag.

Förutom gemensamma webbtjänster finns det planer på att också ge ut ett gemensamt affärsmagasin tre gånger om år.

Torbjörn Bergmark, chefredaktör på Västerbottens-Kuriren, säger att det nya projektet framför allt är kommersiellt och att det inte finns några planer på samarbete eller sammanslagning av VK:s och Allehandas nyhetswebbar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.