Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VK lanserar tidning för kvinnor

Publicerad: 28 November 2007, 14:28

Västerbottens-Kuriren startar en helgtidning som riktar sig till kvinnor. Första numret beräknas komma i februari och följer med den ordinarie fredagstidningen.


VK kommer också att rekrytera ytterligare tre medarbetare till webben. Under nästa år ska man arbeta allt mer med lokal journalistik på nätet. Målet är att alla kommuner i spridningsområdet ska få sin egen sajt.

– Firman går fantastiskt bra just nu. Det känns väldigt kul att vi kan satsa offensivt, säger chefredaktören Torbjörn Bergmark.

Besluten om satsningarna klubbades av VK:s styrelse i dag i samband med att man fastställde budgeten för 2008.

Planerna på en helgtidning har funnits länge. Under året som gått har VK försökt identifiera vilken målgrupp som man skulle vinna mest på att vända sig till, det vill säga vilken grupp som kanske lättast kan tänka sig att återigen börja betala för att läsa VK igen. Valet föll på kvinnor 30-50 år.

Första numret kommer en fredag i februari, enligt Torbjörn Bergmark. Några nyanställningar med anledning av helgtidningen är inte aktuella.

Nya tjänster satsas det i stället på webben. Efter årsskiftet kommer drygt tio personer att arbeta på vk.se. Tre medarbetare ska rekryteras, bland annat för att jobba med den allt mer lokala journalistik som VK vill satsa på.

– Jag hoppas att vi ska kunna återerövra Västerbottens inland, säger Torbjörn Bergmark.

Efter årsskiftet sjösätter vk.se ett projekt med superlokala sajter. Dessutom planeras en nöjessajt och mer rörliga bilder.

Menar du webb-tv?

– Ja, det också. I liten skala till att börja med.

VK:s styrelse beslutade också att avsätta 11 miljoner kronor till ett engångspaket för att ge medarbetare möjligheter att sluta före 65 års ålder. En ombyggnad av VK:s tidningshus kommer också att påbörjas. Koncernens dotterbolag ska flytta in i huset, först gäller det Västerbottens Folkblad.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.