Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VK blir personligare och pushigare

Publicerad: 12 april 2016, 10:22

Mitt VK gör innehållet på VK.se personligare och lättare att hitta. Dessutom går det beställa pushnotiser på allt läsaren tycker är viktigt. Alla nyheter från Tomtebo till exempel.


Tjänsten Mitt VK har tagits fram av mediehusets egna utvecklare. Med den går det att följa krönikörer, specifika ämnen och nyhetsflödet från orter och stadsdelar. När något nytt publiceras på sajten kan användaren välja om, och i så fall hur, hen vill bli notifierad om detta. Antingen via med en pushnotis i mobilen, ett mejl eller på sin personliga sida på sajten.

Det är lätt att missa något, men med den här funktionen kan användaren skapa sitt eget superlokala nyhetsbrev, säger Jessica Wennberg, redaktionschef på Västerbottens-Kuriren.

Den nya funktionen kommer att öka så väl läsarnas lojalitet som läsning tror hon.

Förhoppningsvis ska de både läsa mer och oftare.

I dag har VK.se omkring 3,2 sidvisningar per besökare. En bra siffra som kan bli bättre menar Jessica Wennberg.

De digitala läsarna blir allt bekvämare. De vet vilken information de vill ha men tycker inte att de ska behöva anstränga sig så mycket för att få den. Nu får de veta direkt när det händer något på stadsdelarna Mariehem eller Tomtebo om det är vad de vill ha information om.

Mitt VK är i dag bara tillgängligt för prenumeranterna.

Visst tittar vi som i stort sett alla andra på funktioner som enbart kräver registrering. Men i dagsläget finns det inga andra tankar för Mitt VK än att tjänsten bara ska vara för prenumeranter, säger Jessica Wennberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev