Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Visst behövs det nya mätverktyg

Vi jobbar med att utveckla mätverktygen. Och alla bra tankar och inspel tar vi med oss i det arbete. Det skriver TS vd Maria Rosengren i ett svar till Örjan Pekka.

Publicerad: 19 April 2013, 11:18

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

TS

Tack för bra inspel till vårt utvecklingsarbete!

TS är sedan en tid mitt uppe i ett viktigt utvecklingsarbete.

Vi vet att upplagan fortsatt är ett viktigt mått och att den används mycket av reklamköparna/mediebyråerna.

Men vi vill också hitta ett nytt sätt att beskriva mediehusens styrkor och tydligare göra mediehusen jämförbara med TV och andra medieslag.

Ett sådant nytt verktyg behövs och kan öka mediehusens konkurrenskraft eftersom mediehusen har så många styrkor som man med dagens mått inte riktigt lyfter fram.

Detta utvecklingsarbete, som också Sveriges Annonsörer och Sveriges Mediebyråer står bakom, är påbörjat.

Och kan vi inom ramen för detta hitta ett sätt att även visa på hur uppskattad reklam i dagspress faktiskt är, som Örjan Pekka pekar på, så ska vi förstås ta med även den aspekten.  Jag välkomnar alla bra idéer och inspel till vårt utvecklingsarbete.

När det gäller Örjan Pekkas jämförelse mellan upplagerevisionen i Sverige och Norge så har Norge ett helt annat regelverk än vad vi har i Sverige. Vilket också gör att revisionen är upplagd på ett helt annat sätt i Norge.

De regler som finns i Sverige är framtagna av TS Mediekommitté med representanter från både tidskrifter, dagtidningar, mediebyråer och annonsörer.

Det vill säga, reglerna är inte TS utan branschens och de regler vi har idag är relativt komplexa, vilket kräver relativt omfattande revision.

TS har under våren arbetat med ett förslag för att förändra reglerna, Det finns delar av det nuvarande regelverket som vi tycker bör ändras/förenklas och som vi kommer föreslå kommittén att vi ser över. Vi hoppas med andra ord snart se något förenklade regler vilket också kommer att förenkla och effektivisera revisionsarbetet.

Dagspressen behöver siffror på sin uppskattning

mvredaktion

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

TS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.