Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Virtanens bok om Metoo kommer säljas i Sverige

Publicerad: 19 december 2018, 09:42

Fredrik Virtanen. Foto: Press/ Micke Grönberg/Sveriges Radio

Den tidigare Aftonbladet-medarbetarens bok om Metoo kommer även att släppas på den svenska marknaden, rapporterar Svensk bokhandel.


Ämnen i artikeln:

Fredrik Virtanen

Fredrik Virtanen har skrivit en bok om hans upplevelser av Metoo-rörelsen, där han blev utpekad för flera brott och utköpt av sin arbetsgivare Aftonbladet.

Sedan tidigare var det känt att boken, som heter Utan nåd, skulle komma ut i Norge. Fredrik Virtanen själv har skrivit i en debattartikel i Expressen att inget svensk förlag velat ge ut hans bok. Men nu kommer den ändå att släppas på den svenska marknaden.

Det är det norska förlaget Gloria som kommer ge ut boken även i den svenska handeln, rapporterar Svensk bokhandel på sin sajt. Det blir den första boken som förlaget ger ut i Sverige. Det är dock inte klart hos vilka återförsäljare som boken kommer säljas

”I januari reser vi till Stockholm för att ha möten med olika bokhandlare och andra möjliga samarbetspartners. Vi letar efter en bra distribution av pappersböcker, e-böcker och ljudbok”, skriver förlagschefen Anne Gaathaug i ett mejl till Svensk bokhandel.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Fredrik Virtanen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.