Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Viralgranskaren lär ut källgranskning i skolan

Publicerad: 30 September 2014, 08:05

Tillsammans med en skola i Sandviken ska Viralgranskaren ta fram material som lär elever att tänka källkritiskt när de är ute på nätet.


Ämnen i artikeln:

Metro

Tre artiklar som Metros Viralgranskaren har tagit fram ska skrivas om med ett litet lättare språk och sedan sättas i händerna på elever på Murgårdsskolan i Sandviken. Men sedan är förhoppningen att elever över hela landet ska lära sig mer om hur de kan vara källkritiska mot uppgifter på nätet.

Barn är i någon mening redan publicister i dag i och med att de finns på Snapchat och andra sociala medier. Och de är absolut publicister i framtiden. Det går inte blunda för att de är på nätet. Därför måste vi prata om vad de kan hitta där, säger Linnea Jonjons, en av tre som jobbar med Metros Viralgranskaren.

Materialet de håller på att ta fram ska användas i förskolan upp till årskurs sex och bestå av både teori och övningar. Men det ska även bli material anpassat för högstadieelever. De skolor som vill använda det behöver inte betala något.

Gratis är ju hela Metros idé.

Hur det ska distribueras är inte klart ännu.

Men sajten är ett bra alternativ. Vi vill ju att alla som önskar ska ha tillgång till materialet, säger Linnea Jonjons.

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.