Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Vill döpa torget vid ambassaden efter Dawit Isaak

Publicerad: 2 juni 2015, 04:45

Kommunpolitiker i Lidingö vill döpa torget till Dawit Isaaks frihetstorg. Det skulle innebära att det blir adressen till Eritreas ambassad.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Idag har Dawit Isaak suttit fängslad i 5 000 dagar. Den 15 juni samlas kommunfullmäktige i Lidingö för att bland annat ta ställning till om torget utanför Eritreas ambassad ska döpas efter den svensk-eritreanske journalisten.

”Många manifestationer för hans frihet har hållits här i Torsvik på Lidingö, på det lilla torget framför Eritreas ambassad i Sverige. För att uppmuntra att han friges snarast borde platsen vid Stjärnvägen 2 och Herserudsvägen 5 kallas Dawit Isaaks frihetstorg. Just det kan Lidingös kommunfullmäktige besluta på måndag den 15 juni 2015. Men moderater, lidingöpartister och kristdemokrater tvekar. Vi hoppas att de ska stå upp för Dawit Isaaks frihet hellre än att lyssna på diktaturens önskemål, för uppmärksamheten om hans öde kan vara det enda som håller honom vid liv”, skriver kommunpolitikerna Thomas Bengtsson (MP), Amelie Tarschys Ingre (FP), Daniel Larson (S) och Kent Ivarsson (C) i ett utskick.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.