Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Vilken var livesändningens höjdpunkt, Aftonbladet?

Publicerad: 18 augusti 2011, 10:52

Igår sände Aftonbladet tv live från slottet i fyra timmar. Anders Burström är nyhetschef.


Vi hade de första bilderna när Victoria och Daniel passerar i svarta Audis. Vi fick den första glada vinkningen när de lämnade slottet. Parallellt hade vi ett team vid Haga som filmade när de kom dit.

Vi ringde också dit hovexperter som vi intervjuade utanför slottet och reportrarna gick in med jämna mellanrum och uppdaterade om läget.

När jag var inne och kollade hände det inte så mycket?

Jag förstår att om man kommer in i fel läge och är inne en kort tid kan det kännas innehållslöst. Vi vill utveckla formen med crawlertexter och liknande, för att kunna tillföra innehåll när vi vill ligger live medan vi jagar gäster och reportrarna jagar intervjuer.

Hur många såg sändningen?

Vid slottet hade vi 130 000 visningar och vid Haga cirka 50 000.

Det här är bra siffror, det visar också att vi är på rätt väg. Intresset online för direktsänd tv är verkligen på uppåtgående. Folk hittar till oss och vi kan störa de stora tv-kanalerna genom att vara snabbt ute på banan. Vi har små resurser men jobbar kontinuerligt med att biffa upp oss.

Var det någon händelse du önskat som inte inträffade?

Det hade varit fantastiskt om de kommit ut och vi fått en egen intervju. Men det funkar ju inte riktigt så med kungahuset.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News