Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vilken respons har ni fått från Skånskans ledning, Per-Ove Jönsson?

Publicerad: 13 November 2008, 13:56

Företagaren och före detta fp-politikern Per-Ove Jönsson i Kristianstad har bildat ett nätverk för att rädda Norra Skånes nedläggningshotade lokalredaktioner. Hittills har ett 50-tal personer engagerat sig.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionNorra Skåne

– Så här långt tycker jag att vi bemötts med nonchalans. När vi bjöd in till en träff i förra veckan fick vi inte ens ett svar från ledningen i Malmö.

– Vi vill träffa dem för att få klarhet i vad som ska hända. Pressen skriver att lokalredaktionerna ska läggas ner, medan Richard Kling i ett mejl till mig skriver att nätverket ”är för tidigt ute”.

Varför har ni startat nätverket?

– Framför allt av demokratiska skäl. Det är viktigt att det finns två tidningar också i denna del av landet, för konkurrensens skull. De ger olika perspektiv och väljer att skriva om olika saker. Dessutom är en lokalredaktion navet i en lokaltidning.

Men bevakningen kommer ju inte upphöra utan ska skötas av mobila reportrar. Är det säkert att rapporteringen kommer att bli så mycket sämre?

– För många, inte minst äldre läsare, betyder det mycket att det finns en journalist på plats de kan prata med. Den tryggheten försvinner ju helt och hållet om det inte finns en fast punkt att gå till.

Om redaktionerna läggs ner, vilka konsekvenser tror du att det kommer att få?

– Risken är att det inte kommer att dröja länge förrän Norra Skåne helt och hållet läggs ihop med Skånska Dagbladet, som en ibladning. Det skulle vara oerhört tråkigt.

När hoppas ni kunna få träffa ledningen i Malmö?

– Så fort som möjligt, vi väntar på besked.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.