Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vilken förolämpning var jobbigast att ta, ”Norrlänningajävel”?

Publicerad: 3 Januari 2011, 12:45

Norrlänningajävel, kommunist och björnjägare. Tidningen Ångermanlands reporter Tomas Izaias Englund blev kallad många saker när han försökte intervjua fastighetskungen Thomas Olsgården om dennes fastighetsaffärer i kommunen.


Det jobbigaste var när han började fråga om min familjebakgrund. Men när det gäller den här typen av människor så tar jag inte de hårda orden på så stort allvar. Att han kallade mig Norrlänningajävel är dessutom lite lustigt med tanke på att jag kommer från Brasilien.

Visste du vad som väntade när du fick samtalet?

Både ja och nej. Jag har pratat med honom tidigare och det var också ett märkligt samtal men inte så här extremt. Det han var mest upprörd över nu var att jag ringt hans affärsbekanta och bett om hans telefonnummer.

Du behåller lugnet under hela intervjun. Var det svårt?

Nej, jag hade snarare svårt att hålla mig för skratt. Jag ville inte elda på honom ännu mer och hade ingen lust att sänka mig till hans nivå. Det är klart jag hade kunnat ställa några hårda motfrågor men jag insåg att det inte var någon idé.

Du bandade samtalet, lät du honom skälla på extra länge för att få mer material?

Jag bandade samtalet mest för min egen och mina kollegors skull, för att visa hur galen han är. Men jag hoppades också att han skulle lugna ner sig så att jag skulle kunna ställa mina frågor.

Har du pratat med honom igen sedan det här samtalet?

Nej, men jag hoppas få kontakt med honom igen. Vi kommer att fortsätta gräva i hans fastighetsaffärer och har åtminstone en planerad publicering framöver. Med tanke på hur många fastighetsbestånd han äger runt om i landet tycker jag det är konstigt att inte fler redaktioner riktar ljuset mot Thomas Olsgården.

Klippet finns på allehanda.se

Hör hela intervjun här.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.