Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Viggo Cavling om att bli chefredaktör igen

Publicerad: 29 januari 2018, 08:57

Viggo Cavling är Travel News nya chefredaktör. Fotograf: Ruben Labbé

I februari tar Resumés före detta chefredaktör över rese- och turistindustrins affärstidning Travel News: "Jag vill föra in energi i branschen".


Ämnen i artikeln:

BreakitResumé

Under åren 2004-2011 var Viggo Cavling chefredaktör på Resumé. Sedan dess har han bland annat arbetat som föreläsare, entreprenör och krönikör hos Breakit. Men han har saknat chefredaktörsskapet, säger han till Medievärlden:

– Jag har levt ett fritt liv i fem år och det har varit väldigt spännande. Men nu ska det blir roligt att bli en del av ett sammanhang där saker är lite mer givna; arbetskamrater, läsare och kunder. Dessutom har jag saknat att vara chefredaktör. Det är en praktisk titel eftersom den imponerar mycket på folk.

Att resebranschen kommit långt när det gäller digitalisering lockade Viggo Cavling:

– Mediebranschen befinner sig i en existensiell kris som resebranschen redan gått igenom. Människor vill betala för upplevelser, inte för media. Och ska man göra en affärstidning om en bransch är det en fördel om det finns ett bra ekonomiskt flöde. Det gör det i resebranschen.

Travel News startade 1985 och är en oberoende branschtidning för rese- och turistnäringen. Sedan 2015 är Travel News en del av Res. Viggo Cavlings egen relation till Travel News är begränsad, vilket han tror kan vara positivt:

– Jag tror det kan vara bra med ett utifrån-perspektiv. När man inte redan har alla svaren ser man på saker med andra, fräschare ögon. Är Petter Stordalen ett geni eller en galning? Jag vet inte, men om ett år vet jag nog.

Hur kommer läsarna att märka att du tar över?

– Genom att det blir mer aktivitet. Jag tror på att göra mycket – sedan blir en del bra och annat dåligt. Ambitionen är att föra in energi i branschen – tycka till, röra om och utmana.

Viggo Cavling tar över efter Per Johnsson som börjar på contentbyrån Spoon.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BreakitResumé

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev