Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vietnamesisk cyberdissident frisläppt

Publicerad: 31 Augusti 2006, 12:45

Cyberdissidenten Pham Hong Son släpptes i går efter att ha suttit fängslad sedan juni 2003 i Vietnam. Reportrar utan gränser välkomnar frisläppandet, men kräver att ytterligare två cyberdissidenter släpps fria.


Pham Hong Son greps i mars 2002 för att ha översatt och e-postat en artikel om demokrati som han sett på den amerikanska ambassadens hemsida. Han har också själv skrivit fler artiklar om demokrati och mänskliga rättigheter och publicerat dem på olika diskussionsforum på nätet. I juni 2003 dömdes han till 13 års fängelse för spioneri och till tre års husarrest. Domen mildrades 2003 till fem års fängelse och tre års husarrest.
”Vi är rörda över beskedet att Pham Hong Son är fri och våra tankar går till hans fru som outtröttligt kämpat ända sedan han greps”, skriver Reportrar utan gränser i en kommentar.
Organisationen fortsätter sin kamp för att även två andra cyberdissidenter, Nguyen Vu Binh och Truong Quoc Huy, ska friges.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.