Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Videoplazas nya kunder: DN, Sydsvenskan och NT

Publicerad: 26 Februari 2009, 08:00

Videoplaza har redan sålt sitt annonssystem för webb-tv till Kanal 5 och TV4 - Men det här är våra första dagstidningskunder, säger Alfred Ruth på Video Plaza.


Ämnen i artikeln:

DNSydsvenskan

DN.se, nya Sydsvenskan.se och tidningarna i NT-koncernen ska använda Videoplazas annonssystem för webb-tv, skriver Videoplaza på sin blogg.

– Alla större tidningar med självaktning har webb-tv idag. De började runt 2006-2007 och har lärt sig vad som funkar och vad som inte funkar. Nu har vi kommit till en brytpunkt där det går att börja kapitalisera på innehållet, säger Alfred Ruth till Medievärlden.

Vad är det som inte funkar?

– Att bara lägga in allt rörligt på en undersajt för webb-tv, det är det inte många som gör längre. Det har blivit en mognad, se exempelvis på DN:s nya sajt som embeddar video lite var som helst.

Hur ska NT:s tidningar använda annonserna?

– De kommer att ta sina lokal-tv-sändningar till webben, det blir lite som SVT:s Play, fast bättre, och mer av lokal-tv-karaktär.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

DNSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.