Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Victoria Svanberg blir hedersdoktor

Publicerad: 3 maj 2018, 09:29

NWT-koncernens ägare Victoria Svanberg blir hedersdoktor vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap på Karlstads universitet.


Ämnen i artikeln:

NWT

Victoria Svanberg är delägare i NWT-koncernen och sitter i styrelsen för två av nordens största mediekoncerner: Schibsted och Polaris Media. Hon sitter också i styrelsen för Ander-stiftelsen som bidrar ekonomiskt till forskning, bland annat på Karlstads universitet.

”Samarbetet rör bland annat internationellt välrenommerade gästprofessorer, bland annat till Centrum för tjänsteforskning, CTF och ämnet Medie- och kommunikationsvetenskap. Detta har betytt mycket för lärosätets utveckling inom forskningen och ökat Karlstads universitets internationellt goda ställning. Anderstiftelsen visar också ett stort engagemang för undervisning inom medie- och kommunikationsvetenskap vid Karlstads universitet. Stiftelsen är bland annat värd för Anderseminariet i journalistik två gånger om året, med aktuella teman och föreläsare från medievärlden och för såväl studenter som yrkesverksamma inom branschen”, skriver Karlstads universitet i ett pressmeddelande.

Karlstad universitet skriver också att Victoria Svanberg är en person som är synlig inom näringslivet, både regionalt och nationellt.

Hon kommer att promoveras på Karlstads universitet den 19 oktober.

”Att få ta emot denna hedersutmärkelse innebär ett erkännande av det vi som familj arbetat för i många generationer – att värna om en fri press och ett fritt meningsutbyte. Det är viktigare än någonsin när demokrati och människors lika värde ifrågasätts och alternativa fakta tycks blir mer och mer accepterat. I förlängningen är det medarbetarna i NWT-koncernen som genom sitt hängivna arbete har skapat förutsättningarna för att Anderstiftelsen på ett aktivt sätt ska kunna bidra till att utveckla den högre utbildningen och forskningen i Värmland. Vi är oerhört glada och stolta från NWT och stiftelsens sida och det är extra glädjande att se att anslagen från stiftelsen skapar nytta för universitetet, mediebranschen och Värmland”, säger Victoria Svanberg i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev