Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vi hoppas att det blir kvar en bra lokaltidning

Publicerad: 2 Maj 2013, 14:02

Vi hoppas att det här är en tillräckligt kraftfull åtgärd. Men ingen vet något om framtiden, säger Östrans chefredaktör Gunilla Persson.


Sparpaketet på upp till 12 miljoner kronor är det tredje på två år. Och det ska förhoppningsvis räcka för att få ordning på tidningens problem tror Gunilla Persson.

Vad händer om det inte gör det?

Just nu kan jag inte svara på det. Men jag tycker det borde räcka.

Hur gör man för att få framtidstro i en organisation som har gått igenom det Östran/Nyheterna har?

Vi har 40 000 läsare att tänka på. Även om vi har en liten upplaga så har vi många läsare. Och jag tror att de här åtgärderna innebär att vi får lite resurser inför framtiden och Östrans fortsatta väg in i det digitala medielandskapet.

Tidningen ska lägga ner sina åtta lokalredaktioner. Istället ska man köpa materiel från konkurrenten. En åtgärd som kanske låter mer drastisk än vad den egentligen är menar Gunilla Persson.

Dels för att bevakningen i alla fall delvis varit den samma. Dels för tidningen gett stort utrymme åt det lokala materialet då varje ort fått en egen sida.

Vi kommer också att komplettera med att reportrar från Kalmar- eller Oskarshamnsredaktionerna åker ut för att göra egna jobb för oss. Förhoppningsvis flera gånger i månaden.

Att ha så pass många lokalredaktioner har också varit en ekonomisk belastning då kostnaderna för bland annat lokalerna varit betungande enligt Gunilla Persson.

Redigeringen och sportbevakningen kommer att köpas av Barometern. Delar av materialet till familjesidorna också.

Men opinionsmaterialet och insändarsidorna kommer att göras av Östrans medarbetare.

Vad kommer att bli kvar av Östran?

Vi hoppas det blir kvar en bra lokaltidning.

Det har varit en tung dag för henne.

Det är en stor sorg att tvingas komma med det här beskedet till så många duktiga medarbetare som med så stort engagemang jobbat för tidningen i många år.

Hur nedbemanningen ska genomföras är ännu inte klart men ledningen har förhoppning att det ska gå hitta mjuka lösningar. Någon form av avgångsvederlag ska erbjudas till de anställda utifrån ålder och antal tjänsteår.

Hälften får gå från Östran

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.