Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Vi gör lokal fotboll med bygdens lag”

Publicerad: 5 Maj 2014, 11:36

Smålandsposten gör egna fotbollssändningar tillsammans med ett filmproduktionsbolag. Första sändningen från div 3 hade tusentals tittare.


Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Smålandsposten sänder tre matcher i division 3, en i division 4 och en i damettan före sommaren.

Vi har som alla andra fått erbjudande från TV4 och Cmore att sända deras produktioner från superettan och ta betalt pay per view, men vi har också valt en lite annan väg. Jag tror att det finns ett stort intresse för lokal fotboll med bygdens lag, säger Daniel Rydström på Smålandspostens Sport som lett satsningen.

Sändningarna är gratis, med reklamfilmer och sponsringsskyltar som finansieringskällor.

Första matchen sändes i helgen: Älmeboda/Linneryd – Nybro på Linneryds IP.

Det gick väldigt bra, vi visste ju ingenting om hur det här skulle tas emot. Klubben fixade byggnadsställningar åt kamerorna och var väldigt välkomnande.

Snittet låg på 500 tittare och det blev över 6000 startade startade strömmar. Över 1000 har sett reprisen och den är nu uppe i 800 tittartimmar.

Det är anmärkningsvärt högt, det var 250 personer på plats, säger Daniel Ryström.

Bolaget Filmfabriken har skött kamerorna och sändningen. Eftersom fotbollsplanerna saknar fast uppkoppling använder de en teknik där de ritkar en antenn mot närmaste 4G-mast.

Förutom matchkamera har det funnit en kamera för direktintervjuer och en för Smålandspostens kommentatorer / experter. Sändningarna börjar med en minut reklamfilm, sedan förinspelade inslag och snack före matchen, direktintervjuer och pausunderhållning i halvtid och fler intervjuer och kommentarer efter matchen.

Smålandsposten har tidigare sänt Östers träningsmatcher via pay per view.

När vi testat de här fem matcherna får vi fundera på vilken väg vi ska gå. När det är pay per view är det mest de som är vana som betalar, på det här sättet har vi kunnat locka fler nya tittare.

Se sändningen här eller här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.