Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Vi bryr oss verkligen inte om klick”

Publicerad: 2 Februari 2017, 12:38

I morgon är det premiär för ETC Jönköping. Redaktör är Andreas Söderlund, tidigare reporter på Jönköpings-Posten och redaktionschef på jkpglive.


Ämnen i artikeln:

ETC

– Det är alltid kul att starta något nytt, säger Andreas Söderlund.

2015 var han med och grundade nyhetssajten Jkpglive. Verksamheten, som var inriktade på live-sändningar, bloggar och krönikörer, gick i konkurs ett knappt år senare och togs sedan över av Jmini.

Nu är han redaktör för ETC Jönköping vars första tidning delas ut till prenumeranterna i morgon. Ambitionen är att vara mer som Fokus än som veckotidningen Smålands Folkblad som ETC drev mellan 2011 och 2015.

– Det märks tydligt redan i första numret som har två stora reportage som går över flera sidor till exempel.

Ett av dessa reportage handlar om Region Jönköping. Andreas Söderlund lovar att inte minst dess verksamhet ska bevakas ordentligt. I en promotionvideo för ETC Jönköping sticker han ut hakan och påstår att Jönköpings-Posten och lokalradion inte längre gör det utan prioriterar klickskapande journalistik i stället.

Kommer inte ni att vilja ha klick på sajten?

– Vi bryr oss verkligen inte om klick. Och det tycker jag är skönt med det här projektet. Vi kommer att ha en nyhetssajt men det vi kommer att lägga upp där är långt ifrån allt av vårt innehåll.

I nuläget är det alltså papperstidningen som är i fokus för verksamheten. Och att nå gränsen för presstöd, 2 000 prenumeranter.

Hur långt ifrån den gränsen är ni nu?

– Jag vet ärligt talat inte, jag har inte sett några siffror. Men kanske är vi redan där. Det är många som tagit kontakt och velat ha tidningen. Några har till och med letat reda på mitt privata telefonnummer för att få reda på hur de ska bära sig åt.

Andreas Söderlund är redaktör. Till sin hjälp att fylla tidningen har han också fyra fasta ledarskribenter och fyra fasta krönikörer. Dessutom ska ett antal frilansar medverka. En prenumeration kostar 49 kronor i månaden.

Videon där Andreas Söderlund sticker ut hakan kan du se här:

Ämnen i artikeln:

ETC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.