Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VG+ spolar kvällsutgåvan

Publicerad: 10 Maj 2011, 07:34

VG lanserade sin Ipad-version i december med två dagliga utgåvor, på morgonen och på kvällen. Nu drar tidningen in den sistnämnda för att istället satsa på löpande uppdateringar.


VG:s app har laddats ner 72 500 gånger. Och enligt Journalisten.no är det omkring 10 000 per dag som tar del av innehållet. En siffra som kommer att sjunka när tidningen börjar ta betalt av läsarna. Enligt uppgift till Journalisten.no räknar ledningen med ett tapp på 90 procent.

VG uppger sig också ha betydliga annonsintäkter från sin app. Något som sannolikt minskar när antalet användare sjunker.

Det är vi klara över. Men vi måste komma igång med att få betalt av användarna, säger VG:s upplagechef Espen Olsen Langfeldt till Journalisten.no.

I samband med övergången till en betallösning ska också det bara bli en daglig utgåva. Kvällsversionen läggs ner till förmån för mer kontinuerliga nyhetsuppdateringar.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.