Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VG ligger steget före

Publicerad: 31 mars 2014, 10:02

140 tecken. Det har den på sig som vill söka jobb som drönarutvecklare på VG. Den som får jobbet ska bland annat implementera kvasi-fysisk distribution.


Finn.no söker den norska kvällstidningen VG ny personal. Med verklig spetskompetens. Det handlar nämligen om drönarutvecklare. Personen som får jobbet utlovas en nyckelposition på VG:s nyetablerade avdelning för drönardistribution.

Arbetsuppgifterna består bland annat av att representera VG på The International FlyNet Next Generation Drone Development Fair. Personen ska också sköta impelemnteringen av kvasi-fysisk distribution.

Med tanke på att det är första april i morgon kunde man misstänka att det var ett sådant skämt som kommit ut i förväg men så är inte fallet. Det handlar om en kampanj för framtidens yrken.

Det är ett samarbete som vi och två andra stora aktörer har med NITH (Norges Informationsteknologiska Högskola). Vi försöker att se in i framtiden och förutsäga vad som kan vara centralt för framtiden, säger VG:s utvecklingschef Morten Jacobsen till Journalisten.no.

Men han har riktiga jobb att erbjuda till de som nappar på annonsen.

Målet är att träffa teknologer som vi inte når annars.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News