Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VG hedrar den norska bildjournalistiken med 100 sidor

Publicerad: 27 Oktober 2016, 10:37

Veckans helgmagasin fylls av några av Norges mest prisade och uppskattade bildjournalister.


Per Anders Rosenkvist, tidigare lektor vid bildjournalistutbildningen på Högskolan i Oslo, är gästredaktör för specialutgåvan av norska VG:s helgmagasin VG Helg som delas ut på lördag och ska hylla bildjournalistiken, skriver Journalisten.no.

Magasinet, som går under arbetsnamnet Norge i dag, är 100 sidor tjockt och i det skildrar de utvalda dokumentärfotograferna var sin del av Norge. Fem av de medverkande fotograferna är tidigare elever till Per Anders Rosenkvist.

”Hade det inte varit för Per Anders hade vi inte haft den här gruppen av bildjournalister som bidrar till magasinet, säger Grytøyr inn som är grafisk designer på VG.

Till specialutgåvan har de vanliga spalterna tagits bort. I stället har sidorna delats in i sektioner för de olika regionerna väst-, nord-, syd-, öst- och central-Norge.

”Detta är en hyllning till den norska bildjournalistiken”, säger Per Anders Rosenkvist till Journalisten.no.

Samtidigt arbetar VG med en bildspecial till nätet, vilken kommer att översättas till engelska och publiceras på engelska Time Magazines fotoblogg Lightbox.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.