Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VF varslar tio om uppsägning

Publicerad: 30 Januari 2009, 14:07

Värmlands Folkblad varslar tio anställda - grafiker och handelsanställda - om uppsägning. - Vi befinner oss inte i någon kris, men de här åtgärderna krävs för att vi ska kunna säkerställa företagets utveckling, säger vd Lena Larsson. (Rättad)


Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

Enligt Lena Larsson är det en översyn av flödena inom administration, försäljning och annonsavdelning som visat att företaget har en övertalighet på tio tjänster. Hur många grafiker respektive handelsanställda det kan bli fråga om vill hon inte kommentera.

MBL-förhandlingarna inleds i mitten av februari.

Varför berörs inga journalister?

– I det här läget har vi inte tittat på redaktionenen.

Kan det bli aktuellt med nedskärningar på redaktionen också?

– Man kan inte utesluta någonting, men i dagsläget förs ingen sådan diskussion.

Lena Larsson betonar att de varsel som nu lagts inte hänger ihop med den allmänna lågkonjunkturen. Hon säger att VF för 2008 kommer att visa bättre siffror än 2007, då man redovisade ett resultat på 2,6 miljoner kronor.

– Vi har små marginaler och jobbar med ständig förändring.

Koncernen Värmlands Folkblad (förutom tidningen VF ingår också Karlstads-Tidningen och Värmlands Affärer) har cirka 120 anställda, varav 35 arbetar i tryckeriet.

Tidningen har sedan 2005 ett samarbete med Metro. VF:s redaktion producerar lokalt material till bilagan Insticket som varje dag distribueras med VF. Insticket består av 4-8 sidor.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.