Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VF:s utgivare: ”Vi kan inte stå stilla och se på”

Publicerad: 31 Januari 2011, 10:14

Även om 10 tjänster försvinner från Västerbottens Folkblad så kommer tidningen att totalt sett få mer resurser än tidigare. Det säger tidningens redaktionschef och ansvarige utgivare Daniel Nordström apropå det utökade samarbetet med VK.


VF hade inte klarat det här ensamma. Världen förändras och med den medievanorna. Vi kan inte stå stilla och se på, det här är vårt sätt att möta framtiden på, säger Daniel Nordström.

På måndagsmorgonen kom beskedet att VK och VF med största sannolikhet kommer att bli av med 10 tjänster var. Men att färre medarbetare skulle påverka redaktionens arbete negativt tror inte Daniel Nordström.

Genom samarbetet med VK får vi faktiskt mer resurser trots att tio tjänster försvinner. Det kommer att leda till att vi kan bedriva mer kvalificerad journalistik.

Redan under våren kommer tidningarna att inleda sitt närmare samarbete och det är sport-, foto,- och nyhetsredaktionerna samt redigeringen som berörs i första hand. Nordström är dock noga med att betona att samarbetet inte kommer att bedrivas som hos Gävletidningarna där sportsidorna är i det närmaste identiska.

Tvärtom. Vi kommer att fördela materialet mellan de båda tidningarna och köra det i olika kanaler. Skillnaderna mellan tidningarna kommer snarare att bli tydligare för läsarna än idag. Det är ingen sammanslagning det handlar om.

Hur är stämningen på redaktionen idag?

Naturligtvis är det jobbigt och det har jag full respekt för. Men det här är en ren nödvändighet.

Vad händer härnäst?

Vi börjar förhandla med facket redan under morgondagen. Vi vill försöka hitta bra lösningar så att det inte blir så att alla över 60 får gå. Vi ska gå ut, prata med medarbetarna och försöka hitta breda lösningar.

I månadsskiftet augusti september kommer VK och VF att flytta ihop i gemensamma lokaler.

”Vi måste skapa en ny företagskultur”

VK och VF knyts tätare samman

”Maximal redaktionell samordning” för VK och VF

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.