Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

VF:s miss lurade Expressen

Publicerad: 18 augusti 2011, 10:59

I går hade Expressen en helsida om ett mord i Umeå. Den byggde bland annat på uppgifter från VF:s sajt. Men de var felaktiga. Det utpekade mordoffret var i själva verket den misstänkte gärningsmannen.


Ämnen i artikeln:

Expressen

I tisdags skedde ett mord i Umeå som de lokala medierna rapporterade om. På VF:s sajt fanns det en kortare period en text där det stod att den misstänkte 27-åriga gärningsmannen och mordoffret var av jämnåriga och av samma kön.

Expressens kvalitetsredaktör Irina Halling skyller inte ifrån sig:

Vi har gjort ett misstag. Så är det. Vanligtvis brukar vi kontrollera alla uppgifter själva. Men ibland när det ska gå snabbt så

Sidan gick bara i Umeåupplagan och uppgiften publicerades inte på Expressens webb. I dag har tidningen ändå en rättelse som går i hela upplagan.

Det var enklast så.

Västerbottens Folkblads chefredaktör Daniel Nordström beklagar såväl de felaktiga uppgifterna som fanns på tidningens sajt under en period som att de spreds vidare:

Det var väldigt olyckligt. Det är bara att beklaga och göra en pudel, säger han.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News