Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VF polisanmält för nidbild på politiker

Publicerad: 11 Maj 2011, 05:51

När Västerbottens Folkblad publicerade affischen där Nordmalings kommunalråd porträtterades som Ulla-Maj Gaddafi slutade det med två polisanmälningar för förtal.


Det råder en hätsk stämning i Nordmaling, en kommun i södra Västerbottens kustland. Stämningen är så infekterad att det dykt upp bilder, både på nätet och på affischer, av kommunalrådet där hon framställs som dikator Ulla-Maj Gaddafi.

Västerbottens Folkblad har skildrat det försämrade klimatet i Nordmaling. Och som en del i den historien också publicerat nidbilden på kommunalrådet. Något som nu polisanmälts av dels en partikamrat till kommunalrådet och dels en privatperson.

Jag känner mig inte orolig, säger VF:s ansvarige utgivare Daniel Nordström.

Processen ska ha sin gång men han har svårt att se att det ska leda till någon annan åtgärd än att JK lägger ner åtalet om det går så långt.

Även Västerbottens-Kuriren har skrivit om såväl situationen i Nordmaling som satirbilden på kommunalrådet. Dock utan att publicera den. Tidningens ansvarige utgivare Ingvar Näslund menar att bilden är plump och dum och inte har något med sakfrågan att göra.

Det får står för honom. Jag recenserar inte andra publiceringsbeslut utan konstaterar bara att jag tycker helt annorlunda, säger Daniel Nordström.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.