Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

VF på plats i Medelhavsområdet

Publicerad: 8 September 2015, 06:41

Värmlands Folkblad gör en storsatsning på sin bevakning av den rådande flyktingkatastrofen.


En stor del av de större mediernas bevakning har den senaste tiden dominerats av flyktingkatastrofen i Medelhavet. Men det är inte enbart nyhetsjättarna som har journalister på plats i området. Även landsortstidningen Värmlands Folkblad har skickat ett team till turkiska Bodrum och grekiska Kos för att med egna ögon rapportera kring vad som händer.

Det första reportaget är tre sidor långt och publiceras i dag i lokaltidningen. Därutöver handlar ytterligare fyra sidor om flyktingsituationen.

Peter Franke, chefredaktör och ansvarig utgivare, skriver i dagens VF: Värmlands Folkblad bevakar i första hand det som händer i Värmland. Men vi väljer också att skriva om stora och omvälvande händelser som påverkar och berör oss som bor i denna del av Sverige, Europa och världen.

Som exempel skriver Peter Franke om hur VF tidigare bevakat Balkankriget och kravallerna under EU-toppmötet 2001. Han nämner vidare att VF skickade ett team till Thailand i samband med tsunamin 2004 och att de åkte till Oslo i samband med terrorattentatet 2011.

Han skriver vidare: Det är därför naturligt att vi bestämde oss för att skicka reportern Kent Sjögren och fotografen Håkan Strandman till Bodrum i Turkiet. Under några dagar kommer vi att rikta fokus på flyktingfrågan.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.