Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Veckans texter: HD

Publicerad: 19 Januari 2011, 12:35

Helsingborgs Dagblad är först ut i Veckans texter. Här väljer en tidning ut texter från den gångna veckan. HD:s bidrag spänner från iskall journalistik till en osannolik dödsolycka.


Chefredaktör Lars Johansson motiverar varför dessa texter är så bra:
📷
Rååkallt att bada i issörjan

Den första länken går till ett webb-tv-inslag. Vår reporter Anders Högmark gör en iskall ståuppare bland isflaken i Öresund. Vinterbadarna var imponerade. De brukar själva inte vara i så länge. och jag tycker att man hör och ser att Anders verkligen kämpar med att inte stamma när han pratar.

Det här är en gripande text om Majvor Massa Eriksson som bor i Helsingborg och är ordförande i Samer Syd. Hennes berättelse är svår att ta till sig. Fem av hennes syskon dog före ett års ålder. detta har präglat hennes liv som hon vigt åt att arbeta med utsatta barn. Skribent Per Ohlsson, fotograf Stefan Ed.

Det här är den mest osannolika dödsolycka jag varit med om. Polisen trodde först att kvinnan blivit skjuten, men hon blev dödad av baksätesnackstödet. Krävde en bra illustration av vår nyhetsgrafiker Erik Nylund. Skribent Robert Dujmovic.

Distriktsmästerskap i skidor är ingen märkvärdig nyhet normalt sett. Men i Skåne är Skid-DM ovanligt. Nu har det till och med kunnat genomföras två år i rad. Och i år hade tävlingen en extra knorr eftersom bragmedaljören Marcus Hellners syster Anna vann och även systern Linda deltog. Skribent Walle Holmberg, fotograf Sonny Thoresen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.