Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vd har anmält Realtid.se för grovt förtal

Publicerad: 3 juni 2009, 04:04

Nyhetssajten Realtid.se har anmälts till JK för grovt förtal av vd:n för ett börsföretag. Enligt anmälan har kränkande och felaktiga uppgifter och kommentarerna till artikeln skadat honom så illa att allmänt åtal är motiverat.


Ämnen i artikeln:

Realtid.se

Realtid.se har, med namn och bild, skrivit att orsaken till att vdn lämnade sin förra arbetsgivare var sextrakasserier. Enligt anmälan är uppgifterna helt fel och hotar vdns ”hela sociala existens”.

I anmälan betonar advokat Karl Ole Möller att publiceringen på internet innebär stor spridning och att läsarna kunnat kommentera uppgifterna och spekulera anonymt i stor omfattning. Han påminner om att Realtid tidigare anmälts och att det ”ligger i allmänhetens intresse att dylik så kallad journalistik ej får fortgår”. Detta motiverar allmänt åtal.

Allmänt åtal i förtalsmål är mycket ovanligt. Sedan 1991 har sådant drivits i ett fall, Mikael Persbrandt mot Expressen.
Den vanliga ordningen är att den enskilde själv åtalar för förtal.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Realtid.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.