Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Växande stöd för lag mot paparazzis

Publicerad: 21 Februari 2011, 10:19

Kändis ska inte fotograferas i privata sammanhang om de inte gett sitt tillstånd. Allt fler riksdagsmän anser att det bör införas en lag om skydd för privatlivet mot medierna. Det visar en ny undersökning från TU.


Ämnen i artikeln:

TU

Fler riksdagsledamöter har åsikter som begränsar tryck- och yttrandefriheten i dag jämfört med 2008. Det visar en Sifo-undersökning som TU låtit göra.

Resultatet visar att vi behöver jobba hårdare för att öka kunskapen och medvetenheten bland våra politiker. Dels om tryck- och yttrandefrihetens betydelse för medborgarna, samhället och demokratin. Dels om hur till synes harmlösa beslut riskerar få förödande konsekvenser säger TU:s vd Anna Serner i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar bland annat att åsikten att sexistisk reklam bör förbjudas i lag är något vanligare nu jämfört med 2008. 61 procent för jämfört med 59 för 2008.

JK:s förslag om en lag mot  paparazzifoton på kända människor utan deras tillstånd har ett växande stöd. I den nya undersökningen är 74 procent av riksdagsmännen för, jämfört med 68 procent 2008.

Anders Gerdins lobbykampanj mot förbudet att publicera odds från utländska spelbolag verkar ge frukt. Nu anser 52 procent av politikerna att det är dåligt jämfört med 48 procent 2008.

Ladda ner TU:s sammanfattning här, hela underlaget här.

Ämnen i artikeln:

TU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.