Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Västkustmedia slår ihop tidningar

Publicerad: 11 Januari 2011, 12:00

Stampenägda Västkustmedia köper Vänersborgaren och slår ihop den med Vänersborg Just Nu. I mars startar en tidning även i Trollhättan.


Västkustmedia har köpt en majoritetsandel på 91 procent av gratistidningsföretaget Vänersborgaren. Säljaren Marknadsidentitet kvarstår som minoritetsägare. Under första året kommer Melleruds Nyheter också att vara delägare.

Det nya bolaget Vänersborgaren bildas. Verkställande direktör blir Lennart Larsson. Vänersborgaren köper utgivningsbeviset för Vänersborg Just Nu och kommer att ta över tidningen och dess verksamhet. Håkan Lind, delägare i Marknadsidentitet blir ansvarig utgivare för den nya tidningen som kommer ut en gång i veckan med start 2 februari.

”Sammanslagningen genomförs inte minst med tanke på annonsörerna. Vi tror att två lokala gratistidningar med samma spridningsområde och samma syfte kommer att bli en för mycket. Vi hoppas också att tidningen ska bli ett starkt alternativ till direktreklam”, kommenterar Tommy Hermansson, vd Västkustmedia, i ett pressmeddelande.

Västkustmedia kommer också att etablera en gratistidning med veckoutgivning i Trollhättan med start i mars. Namnet är inte klart, men även denna tidning kommer att ledas av Lennart Larsson.

Annonsproduktionen för de nya gratistidningarna sköts av Annonsproduktion Väst AB.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.