Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Varför vill ni rädda Marta, Erik Orring?

Publicerad: 26 November 2008, 06:55

Koncernen Västerbottens-Kuriren satsar en miljon kronor under en treårsperiod för att få den brasilianska fotbollsspelaren Marta att stanna kvar i Umeå IK istället för att bli proffs i USA.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

– Vi är en lokal aktör som vill bidra till Umeås utveckling. Det här är ett billigt sätt för oss att synas i ett positivt sammanhang. Marta är ett bra varumärke för damfotbollen och för Umeå, säger Erik Orring, vd för Västerbottens-Kuriren.

Beslutet om satsningen togs i dag vid bolagstyrelsens sammanträde. Var det ett kontroversiellt beslut att ta?

– Inte alls. Vi var helt överens om att det här är bra för oss.

Men är det en tidnings uppgift att sponsra en enskild fotbollspelare?

– Det är inte tidningen VK som gör det, utan moderbolaget som står för satsningen. Vår ambition är bredda den kommersiella verksamheten och synas i fler sammanhang.

Hur tror du att det här påverkar VK:s bevakning av Marta? Kan VK-sporten skriva kritiskt om Marta?

– Jag ser inga problem med det. Vi har självständiga redaktioner som fattar sina egna beslut. Deras journalistiska integritet är stor. Hittar de något kontroversiellt att skriva om henne så kommer de att göra det.

Den amerikanska proffsklubben Los Angeles Sol har under en längre tid visat intresse för Marta. Men nu ser det alltså ut som hon blir kvar i Umeå, bland annat tack vare sponsorpengar från VK. Om det finns fler sponsorer inblandade i affären är oklart.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.