Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Varför ska du prata för Syrien, Jan Helin?

Publicerad: 15 Mars 2012, 12:58

I eftermiddag hålls en stor manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm för att hedra offren i Syrien, bland annat journalisterna Marie Colvin, Remi Ochlik och Rami Al-Sayed. En av talarna är Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.


Ämnen i artikeln:

Jan Helin

Det här är en fråga som bör engagera varje publicist som brinner för det fria ordet. Det som händer där är fullständigt otillständigt.

Vad ska du säga?

Jag ska nog berätta något om vilka vedermödor vårt team där fick utstå i höstas när de var där för att bevaka vad som hände.

Vad hände dem?

De klarade sig bra och kunde till slut rapportera. Men nu har vi under vårvintern kunnat se hur det har utvecklats med bland annat ihjälskjutna journalister. Det är en komplett vidrig situation i landet som styrs av en ren skräckregim.

Kan man göra mer än att bara prata på Medborgarplatsen?

Vi ska förstås rapportera om händelseutvecklingen. Det är vad vi kan och ska göra. Sedan tycker jag att frågan om man som redaktör inte borde göra mer än prata på Medborgarplatsen är en slö, slapp och proppmätt inställning. Självklart måste vi göra vad vi kan för att bidra när regimen där nästan bokstavligen pissar på det fria ordet!

Ska Aftonbladet sända från manifestationen?

Jag vet inte. Har inte hunnit pratat med redaktionen om det.

Marie Colvin dödad i Syrien 

Aftonbladet tog sig in i Syrien 

Ämnen i artikeln:

Jan Helin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.