Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Varför redaktionsblogg i bilder, Markus Sandin?

Publicerad: 16 augusti 2012, 10:39

Sedan några dagar testar Allehanda.se en redaktionsblogg som bygger på ett Instagram-flöde.


Ämnen i artikeln:

Instagram

Grundtanken var att vi ville hitta på något med Instagram. Många på redaktionen håller på med Instagram. Och vi har sett att många läsare använder det också. Första tanken var faktiskt att göra något med läsarna men sedan landade vi i att göra det här. Vi har ju testat redaktionsblogg tidigare.

Det verkar vara mer naturligt att ta en bild än att skriva, ja. Kanske är det en lägre tröskel för det.

Sedan har vi inte gått ut publikt med den ännu. Vi ska dra upp lite riktlinjer först för vad som ska läggas upp och inte.

Vad handlar riktlinjerna om?

Att man ska posta med eftertanke. Inte avslöja nyheter, alltid se till att de som finns på bilden är medvetna om att den kan publiceras, till exempel.

Det har varit ett bra flöde med bilder hittills. Är det nyhetens behag eller kommer ni att kunna hålla den nivån även i fortsättningen?

Det är det man inte vet. Och det är bland annat därför vi inte gå ut med det ännu. Vi vill gärna se att det håller i sig innan vi berättar om det.

Ämnen i artikeln:

Instagram

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.