Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Varför pressa riksdagen i Isaak-fallet, Thomas Mattsson?

Publicerad: 23 Februari 2009, 14:00

Expressen.se kommer att sätta fokus på alla riksdagsledamöter och fråga dem vad de har gjort för den fängslade svensk-eritreanske journalisten Dawit Isakk och hur de mer kan hjälpa honom. Det deklarerade i helgen Expressens chefredaktör för digitala medier, Thomas Mattsson, i sin blogg.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionRiksdagenExpressenThomas Mattsson

Vad vill ni uppnå?

– Jag vill att varje riksdagsledamot ska tvingas tänka på Dawit Isaak och hans familj. Jag vill också att uppmärksamheten på Expressen.se ska påminna Reinfeldt och Bildt om att vi inte kommer att glömma att en svensk medborgare är fängslad i en diktatur – utan rättegång.

Vill ni att Carl Bildt reser till Eritrea?

– Tyst diplomati låter alltmer som nedtystning av ett fiasko. I går såg jag Dokument utifrån om hur USA:s president agerade för kidnappade amerikaner och vi minns väl alla hur kungen grep in för svenskgisslan i Bagdad. Men vad görs, egentligen, för Dawit Isaak?

Hur och var presenteras svaren?

– Politikersvaren kommer att publiceras varje dag på Expressen.se/FreeDawit och vi har redan tusentals underskrifter.

Vilken är din kommentar till de avståndstagande ibland hätska nätkommentarerna till Expressens initiativ?

– Jag tror att artikelkommentarerna visar hur dåliga svesnka medier har varit på att beskriva Dawit Isaaks öde. Åsikterna handlar tyvärr inte så mycket om pressfrihetsaspekten.   Läs dagens svar på www.expressen.se/Nyheter/1.1475603/vad-har-du-gjort-for-dawit-isaak-staffan-ang

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.