Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Varför har ni inte tagit ställning, Norrbottens-Kuriren?

Publicerad: 29 Mars 2011, 10:54

Diskussionsvågorna har gått höga sedan Luleå Hockeys sportchef Lars Osten Bergströms påstått rasistiska uttalanden för en knapp vecka sedan. De lokala medierna i Norr- och Västerbotten har både bloggat och krönikerat flitigt om händelsen medan Norrbottens-Kuriren valt att ligga lågt. (Korrigerad rubrik)


Ämnen i artikeln:

Norrbottens-Kuriren

Som chefredaktör och journalist fördömer jag allt sådant här. Men samtidigt skriver vi dagligen om dödshot och rättegångar och behandlar det här ärendet som alla andra. Vi har skrivit mycket om det men tycker inte att det är vår uppgift att ta ställning i en krönika, säger Norrbottens-Kurirens chefredaktör Mats Ehnbom.

De flesta lokala medierna i Norr- och Västerbotten har bloggat och krönikerat om Ostens uttalanden och även tagit tydlig ställning mot dödshoten som riktats mot VF:s reporter Jonas Fahlman. Ni har legat lägre, varför?

Du har rätt i att vi inte tagit ställning på det sättet, genom bloggar och krönikor, men det gör vi å andra sidan sällan. Det Fahlman utsatts för är i sig allvarligt men jag har inte sett det som ett skäl till en separat krönika. Däremot har vi gett själva nyheten stor uppmärksamhet rent journalistiskt.

Har övriga medier blåst upp händelserna för mycket?

Som sagt, rent journalistiskt har vi skrivit lika mycket som alla andra. När det gäller vår hockeyblogg så inriktar vi oss i huvudsak på idrotten och det som händer på isen. Vi har ansett det vara huvudsaken.

När det gäller innehållet i Kurirens hockeyblogg förklarar tidningens sportchef Malin Öhrlund att man sedan ett halvår tillbaka valt att inte kommentera andra mediers göranden och låtanden. Helt enkelt eftersom man uppfattat att läsarna inte är speciellt intresserade av det. På bloggen håller man sig därför strikt till hockeyn som sådan.

De som skriver på bloggen sysslar dessutom även med nyhetsarbete. Därför har vi beslutat att de inte ska ta ställning i sådana här frågor på bloggen, säger hon.

KORRIGERING:Frågan i rubriken var till en början felaktigt ”Varför har ni legat lågt?”

Mats Ehnbom: Kuriren har inte legat lågt

Nya dödshot mot VF:s hockeyreporter

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Norrbottens-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.